jpbih6

Veleposlanik Japana u Bosni i Hercegovini Masami Kinefuchi, sa prvim sekretarom veleposlanstva Ochiai Kana sastali su se danas sa v.d. direktorom Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, Emirom Bašićem, kako bi razgovarali o budućoj suradnji.

Tokom sastanka, razgovaralo se o temeljnim aspektima rada Agencije, dosadašnjim postignućima, te izazovima u oblasti upravljanje oduzetom imovinom. V.d. direktor Bašić je predstavio ključne projekte koje Agencija planira implementirati, naglašavajući važnost suradnje i podrške sa partnerskim zemljama poput Japana, jedne od vodećih zemalja po najmanjoj stopi kriminaliteta, te je iskazao zahvalnost N.E. Veleposlaniku Kinefuchiju na podršci i suradnji koju Japan pruža Bosni i Hercegovini.

Veleposlanik Japana Kinefuchi je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, te istakao spremnost i podršku japanskog veleposlanstva za daljnje jačanje partnerstva u borbi protiv nelegalnih aktivnosti.

Posebno je istaknuta važnost međunarodne saradnje u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, naglašavajući nužnost zajedničkog angažmana u jačanju pravne sigurnosti i promociji vladavine prava.

Veleposlanik Kinefuchi i v.d. direktor Bašić na kraju sastanka su zaključili da ovaj susret predstavlja još jedan korak ka jačanju međunarodne saradnje i partnerstva u borbi protiv nelegalnih aktivnosti.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

FEDERALNA AGENCIJA ZA UPRAVLJANJE ODUZETOM IMOVINOM

Put života 2, 71000 Sarajevo

telefon: +387 33 407 350

fax: +387 33 210 532

info@fazuoi.gov.ba

Sva prava pridržana - Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom
Design and development SIK computers

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više