iceb

U cilju unapređenja saradnje u području upravljanja oduzetom imovinom Emir Bašić, v.d. direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom sastao se danas sa Irfanom Čengićem, načelnikom Općine Stari Grad Sarajevo.
Na izuzetno konstruktivnom sastanku razgovarano je o upravljanju parking prostorima koji se nalaze na području Općine Stari Grad Sarajevo, a koji su na osnovu Rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu povjereni Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom.

Naime, kako Agencija upravlja sa četiri privredna društva, koji u okviru svoje nadležnosti vrše uslugu iz oblasti parkiranja motorih vozila, odnosno vrše zakup parking prostora u dijelu Sarajeva koji je riznica kulturno – historijskog naslijeđa, zajednički stav načelnika Čengića i v.d. direktora Bašića jeste da se parking saobraćaj vrši neometano u Starom Gradu, naročito u vrijeme praznika i turističke sezone, do okončanja postupka.
Učesnici sastanka su takođe dogovorili i jačanje buduće saradnje Općine i Agencije u smislu raspolaganja pokretnom i nepokretnom imovinom na području Općine Stari Grad Sarajevo koja je povjerena ili će biti povjerena Agenciji na upravljanje.

Agencija nastavlja sa dobrim praksama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, koja je potpisala Sporazum o saradnji sa Savezom općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine, koji  Kodeksom o međuadministrativnim odnosima, kontinuirano unapređuju doprinose stvaranja efikasnije saradnje između različitih nivoa vlasti, kao i iznalaženja rješenja u svrhu prevazilaženja problema, kazao je Bašić.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

FEDERALNA AGENCIJA ZA UPRAVLJANJE ODUZETOM IMOVINOM

Put života 2, 71000 Sarajevo

telefon: +387 33 407 350

fax: +387 33 210 532

info@fazuoi.gov.ba

Sva prava pridržana - Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom
Design and development SIK computers

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više