expeb

V.d. direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom Emir Bašić je 28.09.2023. godine u Sarajevu prisustvovao radnom sastanku eksperata koji učestvuju u pripremi prvog regionalnog sporazuma između Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore o podjeli nezakonito stečene imovine krivičnim djelom. Skup je rezultat inicijative za zaključivanje regionalnog sporazuma o podjeli imovine proistekle iz krivičnog djela koju je pokrenulo Ministarstvo pravde Republike Srbije – Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom, a u cilju unapređenja borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala u jugoistočnoj Evropi.

Svrha potpisivanja ovog regionalnog sporazuma je unapređenje pravnog okvira u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, te jačanje koordinacije organa za upravljanje oduzetom imovinom, tužilaštva i sudova, kao i usklađivanje pravnog okvira sa standardima Ujedinjenih nacija i Evropske unije u ovoj oblasti. Sastanak eksperata je realizovan u okviru projekta „Jačanje kapaciteta za borbu protiv korupcije u jugoistočnoj Evropi kroz unapređenja mjera za oduzimanje imovinske koristi“, koji implementiraju AIRE Centar & Regionalna Antikoupcijska inicijativa uz finansijsku podršku vlade Velike Britanije i Konrad Adenauer Fondacije, a sporazum će unaprijediti regionalnu saradnju u provođenju zakona i oduzimanju nezakonito stečene imovine koja se nalazi na teritoriji dvije ili više država budućih članica sporazuma.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

FEDERALNA AGENCIJA ZA UPRAVLJANJE ODUZETOM IMOVINOM

Put života 2, 71000 Sarajevo

telefon: +387 33 407 350

fax: +387 33 210 532

info@fazuoi.gov.ba

Sva prava pridržana - Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom
Design and development SIK computers

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više