dgeb

Danas je na inicijativu Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom održan radni sastanak između g. Dženada Groše, direktora Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine i g. Emira Bašića, v.d. direktora Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom. Na navedenom sastanku se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji navedenih federalnih institucija, te budućim izazovima u radu sa kojima se ove institucije susreću u postupcima provođenja sudskih odluka vezanih za oduzimanje nezakonito stečene imovine pribavljene krivičnim djelom.


Direktor Grošo je novoimenovanog v.d. direktora Bašića posebno upoznao sa nadležnostima, ovlaštenjima i organizacijom Sudske policije u Federaciji BiH, te je iskazao spremnost i opredjeljenost Sudske policije da u okvirima svojih nadležnosti i kapaciteta pruži potrebnu pomoć Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom, tj. bude operativna i efikasno djeluje u postupcima izvršenja sudskih odluka za privremeno ili trajno oduzimanje nezakonito stečene imovine pribavljene krivičnim djelom, koja se na dalje upravljanje predaje Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom.


Imenovani direktori su zaključili da je nužna stalna koordinacija kako između ovih institucija, tako i sa pravosudnim institucijama u Federaciji Bosne i Hercegovine koje predlažu ili donose odluke o oduzimanju nezakonito stečene imovine pribavljene krivičnim djelom, kao i koordinirano djelovanje koje će za cilj imati unapređenje ili harmonizaciju zakonskih i podzakonskih propisa i jačanje kapaciteta ovih institucija.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

FEDERALNA AGENCIJA ZA UPRAVLJANJE ODUZETOM IMOVINOM

Put života 2, 71000 Sarajevo

telefon: +387 33 407 350

fax: +387 33 210 532

info@fazuoi.gov.ba

Sva prava pridržana - Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom
Design and development SIK computers

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više