tisweapik

Odlukom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine VM broj 291/23 od 20.11.2023. godine o imenovanju Radne grupe za izradu Strategije za borbu protiv korupcije 2024 – 2028. i Akcionog plana za provedbu Strategije za borbu protiv korupcije 2024 – 2028. predstavnici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom prisustvuju Prvom radnom sastanku “Razmjena iskustava, pristup i metodologija pri izradi Strategije za borbu protiv korupcije”.

Na radnom sastanku predstavljena je informacija o metodološkom pristupu za izradu Strategije, kao i pregled međunarodnih dobrih praksi i smjernica u oblasti strateškog planiranja borbe protiv korupcije, te standardi, međunarodna i regionalna praksa u izradi i implementaciji Strategije za borbu protiv korupcije. Tokom održavanja sastanka dat je i osvrt predstavnika civilnog društva, kao i preporuke u pogledu strukture Strategije borbe protiv korupcije Bosne i Hercegovine.

Članovi Radne grupe su istakli važnost izrade jednog ovakvog dokumenta uz jačanje sinergije i koordinaciju rada svih institucija u Bosni i Hercegovini, te jačanje kapaciteta i širenje svijesti o potrebi i mehanizmima borbe protiv korupcije, efikasno funkcioniranje i koordiniranje svih institucija u Bosni i Hercegovini u vezi sa unapređenjem antikoruptivnih aktivnosti, posebno onih koji predstavljaju jedan od prioriteta koje naša država treba ispuniti u vezi kandidatskog statusa u EU u oblasti vladavine prava.

Inače, ovom sastanku kojeg je organizovala Agencija za  prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Bosne i Hercegovine prisustvuju brojni predstavnici međunarodnih institucija, a isti su podržali Transparency International BiH, Švedska ambasada u Bosni i Hercegovini i Ured Ujedinjenih nacija za droge i kriminal. 

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

FEDERALNA AGENCIJA ZA UPRAVLJANJE ODUZETOM IMOVINOM

Put života 2, 71000 Sarajevo

telefon: +387 33 407 350

fax: +387 33 210 532

info@fazuoi.gov.ba

Sva prava pridržana - Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom
Design and development SIK computers

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više