Bamin1

Predstavnici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom 28.05. i 29.05.2024. godine prisustvuju sastanku Upravnog odbora BAMIN mreže (Balkanska međuagencijska mreža za upravljanje oduzetom imovinom) koji se održava u organizaciji OSCE Sekretarijata u Skoplju, Republika Sjeverna Makedonija.

Osim predstavnika Agencije, sastanku prisustvuju i ostali članovi Upravnog odbora BAMIN-a za 2024. godinu iz Republike Srpske, Hrvatske, Ukrajine, Republike Moldavije i Sjeverne Makedonije, kao i predstavnici Sekretarijata BAMIN mreže Jill Thomas i Alessandro D'Autillio.

Na ovom sastanku predstavnika agencija za upravljanje oduzetom imovinom nakon zvanične primopredaje predsjedavanja BAMIN-om između Republike Moldavije i Republike Sjeverne Makedonije, razgovaralo se razvoju članstva u BAMIN-u, kao i o Godišnjoj generalnoj skupštini i obuci. Članovi Upravnog odbora su na ovom sastanku takođe razgovarali o BAMIN-u kao operacionalnoj mreži, te o strateškim aktivnostima BAMIN-a za 2024. godinu.

BAMIN je raspravljao i o razvoju elektronskih registara za upravljanje oduzetom imovinom kako bi procjenio mogućnost podrške članovima BAMIN-a u njihovom uspješnom uvođenju, upravljanju i održavanju oduzete imovine.

Kada je u pitanju globalni razvoj povrata imovine i upravljanje imovinom, ovaj sastanak Upravne grupe se osvrnuo na pitanja koja se tiču nove Direktive EU o povratu imovine i oduzimanju 2024/1260. Nova Direktiva EU o povratu imovine i oduzimanju u članu 29. ukazuje da će Evropska komisija uspostaviti platforme za saradnju u pogledu povrata imovine i upravljanja imovinom, te je jedan od zaključaka članova Upravne grupe da će nastaviti sa aktivnostima na unapređenju saradnje i prisustvu na međunarodnim forumima kada je u pitanju povrat imovine i upravljanje imovinom.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

FEDERALNA AGENCIJA ZA UPRAVLJANJE ODUZETOM IMOVINOM

Put života 2, 71000 Sarajevo

telefon: +387 33 407 350

fax: +387 33 210 532

info@fazuoi.gov.ba

Sva prava pridržana - Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom
Design and development SIK computers

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više