OSceSlika

U organizaciji Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi (OSCE) i Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom danas je održan online sastanak na kojem su prisustvovali Emir Bašić, v.d. direktor Agencije sa saradnicima,  Sami Ryhänen, šef Odjela za transnacionalne prijetnje/Jedinice za strateška pitanja policije, Ivan Calabuig-Williams, predstavnik Odjela za ekonomsko upravljanje Ureda koordinatora za ekonomska i okolišna pitanja, Erlin Agich i Merima Abdić, projektne službenice iz Beča.

Tokom sastanka razgovaralo se o regionalnom projektu „Jačanje napora za povrat imovine“ koji Odjel za transnacionalne prijetnje/Jedinice za strateška pitanja policije provodi u saradnji sa Uredom koordinatora za ekonomska i okolišna pitanja. Šef Odjela, gosp. Sami Ryhänen je predstavnicima Agencije predstavio projekat koji se implementira u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji i traje do 2025. godine.

Ovom prilikom, v.d. direktor Bašić je upoznao predstavnike OSCE-a iz Beča o aktivnostima koje Agencija trenutno provodi, a koje se odnose na izradu prijedloga Strategije za oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom u Federaciji BiH i Akcionog plana za njeno izvršenje, izrade prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom, kao i o stručnim edukacijama iz područja financijskih istraga i oduzimanja imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom.

Predstavnici OSCE-a iz Beča su potvrdili da će kroz ovaj regionalni projekat nastaviti jačati relevantne kapacitete partnerskih institucija u Bosni i Hercegovini, te da će saradnja i partnerski odnos OSCE-a i Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom biti nastavljen  i ojačan tokom narednih godina.

Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom ostaje posvećena održavanju visokih standarda transparentnosti i odgovornosti u svom radu, te će nastaviti jačati međunarodnu saradnju radi efikasnijeg suočavanja s izazovima.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

FEDERALNA AGENCIJA ZA UPRAVLJANJE ODUZETOM IMOVINOM

Put života 2, 71000 Sarajevo

telefon: +387 33 407 350

fax: +387 33 210 532

info@fazuoi.gov.ba

Sva prava pridržana - Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom
Design and development SIK computers

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više