Fazest

Službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom danas su uz asistenciju Centra  sudske  policije  u Kantonu Sarajevo i Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji BiH i Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo preuzeli parking prostore na lokaciji Tekija čikma bb, Kovači bb i Safvet bega Bašagića bb, općina Stari Grad, koje je Kantonalni sud u Sarajevu privremeno oduzeo od povezanih osoba po Naredbi Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo broj: T09 0 KTOV 0157282 23 od 16.01.2024. godine zbog počinjenja krivičnih djela "zloupotreba položaja ili ovlaštenja", "pranje novca", “primanje dara ili drugih oblika koristi” i “davanje dara i drugih oblika koristi” i povjerio Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom na upravljanje.

Uzimajući u obzir da je u pitanju privremena mjera osiguranja imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom, Agencija će poduzeti sve potrebne mjere u cilju očuvanja vrijednosti preuzete imovine dok nadležni sud ne donese konačnu odluku u ovom postupku. 

Inače, u ovom predmetu Agenciji je povjereno upravljanje sa oduzetom imovinom u vrijednosti 300.000,00 KM, čime se nastavlja provođenje poslova utvrđenih Zakonom o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Ovo je još jedan pokazatelj pune primjene Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji Bosne i Hercegovine kojim se šalje jasna poruka da se KRIMINAL NE ISPLATI.

Provođenjem svojih nadležnosti, Agencija se još jednom dokazala kao pouzdan partner domaćim i međunarodnim institucijama u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, te nastavlja sa intezivnim radom na ovom i drugim zaprimljenim predmetima.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

FEDERALNA AGENCIJA ZA UPRAVLJANJE ODUZETOM IMOVINOM

Put života 2, 71000 Sarajevo

telefon: +387 33 407 350

fax: +387 33 210 532

info@fazuoi.gov.ba

Sva prava pridržana - Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom
Design and development SIK computers

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više