Fazuoi1

Sindikat državnih službenika i namještenika Federacije BiH je 24. maja 2024. godine obilježio 34 godine uspješnog rada i postojanja.

Tom prilikom, Samir Kurtović, predsjednik Sindikata je uručio Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom zahvalnicu za iskazan doprinos u razvoju Sindikata i ostvarivanju sindikalnih ciljeva.

Inače, Sindikat državnih službenika i namještenika Federacije BiH je najveći sindikat u Bosni i Hercegovini sa oko 14.000 članova i 237 sindikalnih organizacija i kroz socijalni dijalog kontinuirano osigurava zaštitu prava radnika putem Kolektivnog ugovora za službenike organa uprave i sudske vlasti u FBiH.

Uvjeren da samo zajedničkim djelovanjem i solidarnošću možemo postići i održati nivo prava koji naši članovi zaslužuju, nikada nećemo i ne smijemo odustati od sindikalnog zajedništva i ustrajne borbe za prava naših članova. Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom je pokazala snažan angažman, trud i rad u zaštiti prava uposlenih, istakao je Kurtović.

Radeći na pronalasku najboljih i najkvalitetnijih rješenja, stvorili smo sindikalnu organizaciju koja funkcioniše i u svakom momentu štiti prava i status naših članova. Sindikat poput našeg je pokazatelj kako postati ključna uloga u očuvanja dostojanstva rada i borbi za prava uposlenih. Kroz pregovore i socijalni dijalog, nastavit ćemo aktivnosti na unapređenju beneficija i zaštiti državnih službenika i namještenika u Agenciji, kazao je Adnan Duraković, predsjednik sindikalne organizacije Agencije.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

FEDERALNA AGENCIJA ZA UPRAVLJANJE ODUZETOM IMOVINOM

Put života 2, 71000 Sarajevo

telefon: +387 33 407 350

fax: +387 33 210 532

info@fazuoi.gov.ba

Sva prava pridržana - Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom
Design and development SIK computers

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više