uncac

Emir Bašić, v. d. direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom danas je prisustvovao Radno – konsultativnom sastanku Savjetodavnog tima za reviziju i koordinaciju implementacije Konvencije Ujedinjenih naroda za borbu protiv korupcije (UNCAC) u Bosni i Hercegovini.

UNCAC Savjetodavni odbor koji treba da prati provedbu UNCAC-a u Bosni i Hercegovini organizuje Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije u saradnji sa Transparency International u Bosni i Hercegovini. Inače, Savjetodavni odbor okuplja predstavnike tijela za sprječavanje korupcije sa svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, predstavnike Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, predstavnike Ministarstva pravde Bosne i Hercegvoine, te kredibilne nevladine organizacije. 

Na sastanku Savjetodavnog tima, u okviru Panela I i Panela II govoreno je o formatu Savjetodavnog tima, te načinu rada Savjetodavnog tima za reviziju i koordinaciju implementacije UNCAC-a u Bosni i Hercegovini. Takođe je predstavljen i dinamički plan aktivnosti za narednu godinu, te uspostavi sistema izvještavanja o provedenim aktivnostima.

Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom ostaje posvećena brojnim globalnim i regionalnim konvencijama, vodećim principima, preporukama i deklaracijama o borbi protiv korupcije, te postupa u skladu sa strateškim okvirom u borbi protiv korupcije Bosne i Hercegovine, odnosno Smjernicama za strateško planiranje antikorupcijskih politika u Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

FEDERALNA AGENCIJA ZA UPRAVLJANJE ODUZETOM IMOVINOM

Put života 2, 71000 Sarajevo

telefon: +387 33 407 350

fax: +387 33 210 532

info@fazuoi.gov.ba

Sva prava pridržana - Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom
Design and development SIK computers

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više