sudskaeb

Emir Bašić, v.d. direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom jučer je prisustvovao obilježavanju 10. Oktobra - Dana Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, kojom prigodom je organizovana konferencija pod nazivom „Sudska policija u sistemu sigurnosti i međuagencijska saradnja u funkciji jačanja pravosuđa“: stanja i perspektive“ koja je održana uz pomoć i podršku Ureda za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini (INL).

24 godine od formiranja Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su svojim obraćanjima pozdravili predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine gosp. Halil Lagumdžija, federalni ministar pravde gosp. Vedran Škobić, federalni ministar unutrašnjih poslova gosp. Ramo Isak i viši savjetnik za saradnju sa policijskim agencijama pri Ureda za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini gosp. James Treacy, aktivni pripadnici Maršalske službe Sjedinjenih Američkih Država, rukovodioci svih sigurnosno - policijskih agencija u Bosni Hercegovini (direktori/policijski komesari), te mnogi drugi, koji su u svojim obraćanjima ukazali na značaj održavanja ove konferencije i potrebu visokog nivoa saradnje svih agencija za sprovođenje zakona.

Prisutni na konferenciji su jednoglasno zaključili da je međuagencijska saradnja od velikog značaja za sistem i rad pravosuđa u Bosni i Hercegovini, te da je primarno sa ciljem efikasnije borbe protiv i procesuiranja krivičnih djela organizovanog kriminala, korupcije, trgovine narkoticima i drugih teških krivičnih djela u narednom periodu u okvirima institucija, ali i uz pomoć i podršku ambasada i međunarodnih organizacija potrebno raditi na unapređenju saradnje i jačanju personalnih i materijalno tehničkih kapaciteta kako Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, tako i drugih agencija za provođenje zakona.

Emir Bašić, v.d. direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom je svim pripadnicima Sudske policije čestitao 10. Oktobar - Dan Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, te poželio uspješan daljnji rad. Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom je prethodnih godina ostvarila uspješnu saradnju sa Sudskom policijom u Federaciji Bosne i Hercegovine, a ova konferencija je potvrda u pravcu uključivanja budućih aktivnosti uređenja i unapređenja međuagencijske saradnje naše dvije institucije, kazao je Bašić.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

FEDERALNA AGENCIJA ZA UPRAVLJANJE ODUZETOM IMOVINOM

Put života 2, 71000 Sarajevo

telefon: +387 33 407 350

fax: +387 33 210 532

info@fazuoi.gov.ba

Sva prava pridržana - Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom
Design and development SIK computers

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više