INL

Matan Meyer, direktor INL-a - Ureda za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona pri Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, posjetio je Federalnu agenciju za upravljanje oduzetom imovinom, gdje ga je ugostio Emir Bašić, v.d. direktor Agencije.

Tokom sastanka, v.d. direktor Bašić je prezentovao postignuća Agencije u oblasti upravljanja oduzetom imovinom i istakao ključne inicijative koje su doprinijele efikasnom rješavanju pitanja koja se odnose na oduzimanje imovine. Osim toga, predstavio je i buduće planove Agencije, naglašavajući njenu posvećenost daljem unapređenju rada i postizanju optimalnih rezultata.

Poseban naglasak stavio je na planiranu saradnju sa Ambasadom SAD-a, izražavajući spremnost Agencije za jačanje partnerstva. Otvorenost za dijalog i zajedničko djelovanje naglašena je kao ključna komponenta uspješne saradnje.

Mogućnosti razmjene znanja i iskustava, kao vid saradnje ima potencijal da ojača veze između stručnjaka iz oblasti upravljanja oduzetom imovinom, što bi doprinijelo unaprjeđenju globalne borbe protiv nelegalnih aktivnosti.

Direktor Meyer je iskazao potporu radu Agencije, te je istaknuo važnost globalne saradnje u suočavanju s izazovima vezanim uz nezakonito sticanje imovine. Dogovorene su daljnje konsultacije i sastanci kako bi se precizirali koraci za ostvarivanje zajedničkih ciljeva i jačanje saradnje.

Na kraju sastanka, v.d. direktor Bašić je izrazio zadovoljstvo što je imao čast ugostiti direktora INL-a, te je izrazio nadu u unaprijeđenje postojeće saradnje koja će doprinijeti efikasnijem suzbijanju kriminala i jačanju vladavine prava kako u Bosni i Hercegovini, tako i u međunarodnom kontekstu.

Bosna i Hercegovina

Federacija Bosne i Hercegovine

FEDERALNA AGENCIJA ZA UPRAVLJANJE ODUZETOM IMOVINOM

Put života 2, 71000 Sarajevo

telefon: +387 33 407 350

fax: +387 33 210 532

info@fazuoi.gov.ba

Sva prava pridržana - Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom
Design and development SIK computers

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više