Saopštenja

Saopštenja /December 28, 2017

Poklonjen građevinski materijal Savezu ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona

Na prijedlog direktora Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na 133. sjednici, održanoj 21.12.2017. godine donijela Odluku o poklonu građevinskog materijala Savezu ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona.

U skladu sa navedenom Odlukom, službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom su 28.12.2017. godine u Tuzli uručili  predstavnicima Saveza ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona građevinski materijal, koji je trajno oduzet presudom Kantonalnog suda u Tuzli, broj 03 0 K 011879 14 K od 19.12.2014. godine u cilju pomoći  rješavanja stambenog pitanja članova Saveza.

Ovim djelom Agencija je još jednom pokazala ozbiljnost u provođenju Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji Bosne i Hercegovine, naročito zbog činjenice što se na ovaj način ostvaruje svrha provođenja Zakona, te činjenice da istovremeno idemo u korak sa praksama zemalja članica Evropske unije da imovinska korist pribavljena krivičnim djelom koja je oduzeta od učinilaca istih, bude poklonjena institucijama koje se bave humanitarnim i drugim radom kojim se doprinosi očuvanju i razvoju društvenih vrijednosti, čime se javnosti šalje jasna slika da se kriminal ne isplati.

Sarajevo, 28.12.2017. godine