Saopštenja

Saopštenja /November 03, 2017

Posjeta pravosudnim institucijama u Unsko-sanskom kantonu

U vezi sa aktivnostima Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom u 2017. godini koja se tiče uspostavljanja međuinstitucionalne saradnje sa svim subjektima koji imaju obavezu da postupaju po odredbama Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji BiH, 03.11.2017. godine u Bihaću su održani sastanci u Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, i Kantonalnom sudu u Bihaću.
Ispred Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom sastancima je prisustvovao direktor Agencije Kenan Kapo i prva saradnica Nerma Bavčić. Ispred Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona glavna tužiteljica Fadila Amidžić sa saradnicima, dok je ispred Kantonalnog suda u Bihaću prisustvovala predsjednica suda Fata Nadarević sa saradnicima. Ispred Opštinskog suda u Bihaću prisustvovala je  predsjednica suda Dijana Ostojić sa saradnicima kao i komesar policije Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić i predstavnik odjeljenja sudske policije sudova u Unsko-sanskom kantonu. 
Teme sastanaka su bile primjena Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji BiH i međuinstitucionalna saradnja prilikom prilikom donošenja i provođenja odluka o oduzimanje imovinske koristi u skladu sa odredbama istog zakona.

Sastanak je prošao u dobrom i konstruktivnom ozračju.