Novosti

Novosti /November 12, 2023

Predstavnici Agencije na Prvom međunarodnom „Blockchain forenzičkom forumu”

Predstavnici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom su prisustvovali na prvom međunarodnom „Blockchain forenzičkom forumu”, koji se održao u periodu od 08. do 10. novembra u Beogradu.
Ova značajna manifestacija koja je prvi put održana za jugoistočnu Europu okupila je vodeće stručnjake iz oblasti blockhain forezinke i digitalnih valuta s ciljem unapređenja i upoznavanja sa najboljim tehnikama i alatima za upravljanje oduzetom imovinom. 

Predstavnici Agencije su aktivno prisustvovali forumu, učestvujući u diskusijama, razmjeni iskustava i sticanju novih saznanja u ovoj modernoj i dinamičnoj oblasti. Treba istaknuti kako su predavači na ovom forumu bili vrhunsku stručnjaci iz Federalnog biroa za istragu (FBI), Ureda Nacionalne sigurnosti (HIS), Ureda za sajber kriminal Italijanske policije, kao i MUP-a Republike Srbije. Iskustvo koje su predstavnici Agencije stekli znatno će ojačati sposobnosti u identifikaciji, praćenju i upravljanju digitalnom imovinom stečenom kroz nelegalne aktivnosti. 

Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom ostaje posvećena unapređenju svojih kapaciteta i edukaciji uposlenika u cilju praćenja najmodernijih izazova sa kojima se susreću današnja društva u borbi protiv organiziranog kriminala