Novosti

Novosti /February 14, 2019

Agencija za upravljanje oduzetom imovinom preuzela zaplijenjeni Audi A6

Službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom danas su preuzeli putničko motorno vozilo marke Audi tip 4G, model A6, kojeg je Općinski sud u Tuzli privremeno oduzeo od osumnjičene pravne osobe i odgovorne osobe, zbog osnova sumnje za počinjenje krivičnih djela "udruživanje radi činjenja krivičnih djela", "porezna utaja" i "pranje novca", rečeno je za Oslobođenje iz Federalne agencija za upravljanje oduzetom imovinom.

Privremeno oduzeto motorno vozilo će biti uskladišteno u skladištu Agencije do konačne odluke suda.

Pored privremeno oduzetog vozila, a u svrhu osiguranja oduzimanja imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom, u ovom predmetu izvršena je i blokada novčanih sredstava na računima vlasnika i drugih povezanih osumnjičenih osoba, kao i zabrana raspolaganja jednom nekretninom u vlasništvu osumnjičenog.

Kao i u dosadašnjem postupanju, Agencija će i u ovom slučaju poduzeti sve raspoložive mjere u cilju očuvanja vrijednosti oduzete imovine.

Također, delegacija Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, na čelu sa direktorom Kenanom Kapom učestvuje na sastanku Upravnog odbora BAMIN-a (Balkanska međuagencijska mreža za upravljanje oduzetom imovinom) koji se održava u Podgorici od 12. do 14. februara. Na ovom sastanku razgovara se o dosadašnjim rezultatima rada ove mreže, zatim mogućem proširenju članstva, te budućim aktivnostima vezanim za unapređenje oblasti upravljanja nezakonito stečenom imovisnkom koristi. Također, direktor Kapo preuzeo je predsjedavanje BAMIN-om za 2019, te najavio održavanje regionalne konferencije koja će se u junu ove godine održati u našoj zemlji.